1. Skip to Menu
 2. Skip to Content
 3. Skip to Footer

MIRËSEVINI NË FAQEN TEUHIDI! E LUSIM ALLAHUN QË TË PERFITONI PREJ SAJ QOFTË EDHE PAK

Hadithi i Javes

Profeti sal-l Allahu alejhi ue sel-lem ka thënë : “Shpejtoni në kryerjen e veprave të mira para se të vijnë disa fitne si nata të zeza. Në to gdhihet njeriu besimtar dhe ngryset kafir. Ngryset besimtar dhe gdhihet kafir. E shet fenë e tij për dicka të pakët nga kjo dunja”. Transmeton Muslimi.

Ora

Vizitat e faqes

252066
Sot
Dje
Këtë javë
Javën e shkuar
Këtë muaj
Muajin e shkuar
Gjithsej
41
407
448
251334
1435
2184
252066

Ip e juaj: 18.232.99.123
Koha e serverit: 2019-07-16 13:15:30

Deklarat.

Deklarate fetare, sqaruese nga vëllezërit e burgosur.   

 Falënderimi i takon vetëm ALLAHUT vetëm ATE falënderojmë ,prej TIJ kërkojmë ndihme dhe falje,i kërkojmë ATIJ te na mbroje nga te këqijat e vetë vetëve tona dhe veprave tona te këqija. Atë qe e udhëzon ALLAHU nuk ka kush e humb dhe atë qe e humb ALLAHU nuk ka kush e udhëzon. Dëshmoj se askush nuk meriton te adhurohet përveç ALLAHUT dhe Muhammedi është rob dhe i dërguari i TIJ.

Fjala me e vërtete është fjala e ALLAHUT dhe udhëzimi I Muhammedit. Veprat me te këqija janë veprat e shpikura. Çdo shpikje konsiderohet bidat dhe çdo bidat është humbje dhe çdo humbje te çon ne zjarr.

ALLAHU I MADHERUAR ka thëne ne Kur`an (kuptimi I ajetit):

“Shpalle atë qe te urdhërohet dhe largohu nga mushriket”-Sure El Hixher,94

Gjithashtu ka thëne(kuptimi i ajetit):“Kujto kur ALLAHU i mori besën atyre qe u dha dijeninë e librit do t`ua sqaroni atë njerëzve dhe nuk do ta fshihni”-Ali Imran,187

Duke u nisur nga këto argumente qe përmendem e te tjera te shumta si ato ne Kuran e ne sunnet e pame te domosdoshme te sqarojmë qëndrimin tone rreth ngjarjes se arrestit tone dhe disa çështjeve te cilat duhet te jene te qarta për çdo kënd qe është i interesuar.

1-Ne nuk jemi arrestuar për ndonjë krim apo për ndonjë vepër te ulet,përkundrazi ne jemi arrestuar për arsye se duam ta zbatojmë Kuranin ashtu siç është,siç e ka zbritur ALLAHU I MADHERUAR rreth 1400 vjet me pare. Kjo është pikërisht ajo qe I shqetëson armiqtë e Islamit e te Kuranit,prandaj morën kundrejt nesh ketë mase agresive . Kjo lufte kundër Islamit nuk filloi sot,ajo ka ekzistuar nder kohëra qe kur ALLAHU I MADHERUAR zbriti Kuranin madje çdo libër qiellor. Kane dale armiqtë për te varrosur te vërtetën,por e vërteta nuk varroset,përkundrazi atëherë kur ajo luftohet del dhe shpaloset edhe me e forte e me vezulluese,ndërsa ata qe kundërshtuan dhe e luftuan atë patën përfundim te keq ne ketë bote dhe ne boten tjetër. Lexojeni Kuranin dhe shihni se çfarë tregon ALLAHU për përfundimin e armiqve te fesë se TIJ.

ALLAHU I MADHERUAR ka thëne (kuptimi i ajetit):”Çdonjërin prej tyre e dënuam për shkak te krimit te tij,disave u (dërguam) gurë (nga qielli),disa (i ndëshkuam)me britmën(e tmerrshme),disa i fundosem dhe disa i përmbytem,ALLAHU nuk u beri padrejtësi por ata i bene padrejtësi vetëve te tyre”-EL Ankebut,40.

Shteti shqiptar e ka treguar qarte me arrestimin tone armiqësinë qe kane kundër Islamit sikurse e ka treguar edhe me pare me arrestimin dhe përzënien e te gjithë arabeve nga Shqipëria me justifikimin se po luftojnë terrorizmin sot apo fundamentalizmin dje.

Ky veprim i shtetit tregon se po ecin ne hapat e regjimit te Enver Hoxhës cili e luftoi fenë qe ne ditën e pare te ardhjes se tij ne pushtet dhe mbërriti kulmin e kësaj lufte 23 vjet me pas,kohe ne te cilën u shpall ndalimi i fesë ne mënyre totale ne gjithë vendin. Shteti i sotëm gjithashtu e ka luftuar fenë Islame qe ne fillimet e tij ,për te mbërritur kulmin e kësaj lufte pas 23 vjetësh gjithashtu sipas hapave te komunisteve por me disa dallime te rëndësishme.

-a)Komunistet luftuan te gjitha fete, ndërsa këta te sotmit luftën e kane drejtuar vetëm kundër Islamit. Fakt për ketë është se ne nuk kemi pare gjate këtyre 23 viteve te burgoset ndonjë prift apo praktikant te fesë se krishtere për hire te fesë qe ai ka propaganduar. Ndërkohe kemi pare shume raste arrestimesh ne radhët e myslimaneve ne kohe te ndryshme për te arritur kulmin e vete tani ,pikërisht pas 23 vjetësh”rastësisht”me arrestin tone i cili e ka futur shtetin shqiptar ne një etape te re te luftës kundër Islamit.

-b)Komunistet e kane luftuar haptazi fenë,ndërsa tani këta nuk guxojnë ta shpallin haptazi se kjo qe po bëjnë është lufte kundër Islamit,ndërsa e kane mbuluar me petkun e luftës kundër terrorizmit. Komunistet e prenë pemën e fesë plotësisht,kurse këta sot i prenë rrënjët dhe degët duke lëne një trung pa jete për ti hedhur hi syve masës se gjere ne mënyre qe njerëzit te mos kuptojnë se kjo është lufte e hapur ndaj fesë. Ky veprim i tyre është një padrejtësi e madhe qe i behet fesë se ALLAHUT dhe besimtareve,por duhet te dine se asnjë sistem ne bote nuk ka fituar ne luftën kundër Islamit. Shikoni komunizmin si përfundoi,qe u varros ndërsa Islami u rikthye përsëri. ALLAHU I MADHERUAR ka thëne ne Kuran(kuptimi i ajetit):”Ata qe luftojnë ALLAHUN dhe te dërguarin e TIJ ata janë me te poshtëruarit”

“E ka vendosur ALLAHU do fitoj UNE dhe profetët e MI”sure Muxhadele 20,21

Te mos mendojnë këta se me burgosjen tone Islami do zhduket përkundrazi kjo përplasje do te beje- me lejen e ALLAHUT-qe islami i vërtete te ngrihet edhe me shume. Shejkhul Islam Ibn Tejmije ka thëne:Kur ALLAHU dëshiron te ngrejë lart te vërtetën bën për te armiq(Mexhmuu el Fetawa)

-2-QENRIMI YNE KUNDREJT NGJARJEVE NE SIRI

Islami na mëson se muslimane ne te gjithë boten janë vëllezër. ALLAHU I MADHERUAR ka thëne(kuptimi i ajetit):”S`ka dyshim se besimtaret janë vëllezër. . . ”sure el Huxhurat,10

Ka thëne Muhamedi alejhi selam: Muslimani është vëlla i muslimanit, nuk e le atë ne balte dhe as nuk e dorëzon tek armiku. ”

Duke ndjekur lajmet e Sirisë ne pame se atje muslimanet po vriteshin padrejtësisht,motrat tona po përdhunoheshin dhe fëmijët e tyre po thereshin e masakroheshin pa mëshire. E gjitha kjo behej para syve te gjithë botes dhe askush nuk lëvizte vendit për te kryer një akt human ne ndihme te popullit te pafajshëm sirian. Ne s’mund te qëndronim ne rolin e spektatorit, ketë gjë nuk na e lejon feja islame dhe ndërgjegjja jone. Për ketë arsye u përpoqëm te japim kontributin tone modest ndaj popullit sirian, gjithsecili si pas mundësisë qe pati. Kur muslimanet u mblodhën ne Siri nga mbare bota për ti ardhur ne ndihme popullit te martirizuar sirian atëherë bota u kujtua për çështjen e Sirisë. Kjo jo nga mëshira për popullin sirian por nga frika se muslimanet pas kësaj lufte do te mund te vendosnin ligjin islam ne pushtet. Për ketë arsye futen mercenaret e tyre qe te krijonin trazira te brendshme ne Siri me qellim asgjësimin e projektit islam, siç kane vepruar edhe ne vende te tjera. Ky pra është “terrorizmi”për te cilin na akuzon shteti shqiptar. Nëse ndihma ndaj njerëzve te pafajshëm,burra,gra,pleq e fëmije na qenka “terrorizëm”atëherë ne i pranojmë këto akuza me krenari. Ky është edhe një prej synimeve te xhihadit, pra ndihma ndaj njerëzve te pafajshëm te cilëve u behet padrejtësi për shkak se janë muslimane. Nëse sirianet do te kishin qene te krishtere ,bota do te kishte ndërhyre për ti ndihmuar,madje edhe shteti shqiptar. Nëse dikush do te shkonte për te luftuar vullnetarisht ne ndihme te tyre shteti nuk do te merrte masa kundër tyre. Kështu qe kjo është lufte e hapur kundër islamit ne tere boten.

Te gjithë shtetet duan qe muslimanet te qëndrojnë duarkryq,spektatore kur masakrohen,theren dhe përdhunohen muslimanet. Me lejen e ALLAHUT kjo nuk do te ndodhe. Islami do te triumfoje shume shpejt me lejen e ALLAHUT,atëherë kane për tu gëzuar besimtaret dhe le te gjejnë “vrima” ku te futen te gjithë ata qe e kane luftuar Islamin e nuk janë penduar ne kohen e duhur.

-5-Qëndrimi ynë kundrejt harmonisë ndërfetare.

Harmonia ndërfetare është një prej kurtheve me te mëdha perëndimore për shkatërrimin e Islamit. Qëllimi i kësaj thirrjeje është qe feja Islame te shkrihet me fete e tjera e te krijohet një fe e përbashkët. Ketë teori Islami e refuzon plotësisht. Ketë gjë e gjeni te sqaruar tek libri:”Asgjësimi i teorisë se përzierjes se fesë Islame me fete e tjera”.

Te krishterët dhe çifutet (hebrenjtë) ne shtetin islam kane te drejtat e tyre te cilat tregohen qarte ne Kuran dhe ne hadithe te sakta. Atyre ne shtetin islam u sigurohet jeta,nderi,pasuria dhe liria e ushtrimit te fesë se tyre brenda një marrëveshjeje qe anëshkruan shteti islam me ta. Kështu qe muslimanet kurrë nuk kane qene dhe nuk jene treguar mizore me te krishterët dhe çifutet,ndërsa e kundërta ka ndodhur dhe vazhdon te ndodhe sot e kësaj dite. Islami refuzon çdo kurth krishtero-çifut qe synon te rrënoje Islamin ne emër te harmonisë dhe dialogut ndërfetar.

-4-Qëndrimi ynë kundrejt institucionit te “Komunitetit Musliman Shqiptar”(KMSH).

Islami është fe qe pranohet me bindje dhe jo verbërisht. Ne e kemi pranuar Islamin me bindjen tone se kjo është feja e vërtete dhe kemi besuar Kuranin dhe profetin Muhamed alejhi selam. Për këto bindje qe kemi formuar nuk na ka detyruar njeri,sikurse nëse nuk do ta pranonim ,nuk do te na ndalonte njeri. Pra,Islamin e kemi zgjedhur vullnetarisht e për ketë arsye nuk ka te drejte askush te na detyroje qe ne ta institucionalizojmë besimin tone sikurse ne te kundërt nëse nuk do ta pranonim ketë fe,nuk do njihnim institucion për te. Kështu qe ne nuk e njohim KMSH-ne i cili as nuk na përfaqëson për arsyet e mëposhtme:

-a) Islami nuk është prone e këtij institucioni,por është feja e ALLAHUT,prandaj asnjë Musliman qe e pranon fenë islame nuk e ka detyre te njohe ketë institucion.

Ky institucion është thjeshte pronare I disa xhamive qe I ka ndërtuar vete apo ja kanë dhuruar ku ka vendosur punonjësit e tij.

Muslimanet te cilët frekuentojnë këto xhami nuk janë punonjës te këtij institucioni, prandaj ata kane te drejte te frekuentojnë këto xhami ose te falen ne ambiente te tjera te lejuara sipas rregullave te Islamit.

-b)KMSH-ja historikisht nuk është vendosur dhe as zgjedhur me pëlqimin e te gjithë besimtareve por është vete zgjedhur dhe vetëvendosur ne krye te tyre.

Pra, ne nuk mund te njohim një institucion te cilin e zgjedh dikush tjetër. Atë le ta njohe ai qe e zgjedh .

-c)Ky institucion ka shkelur shume ligje te fesë Islame Kuranit dhe sunetit profetik te cilën nuk mund ti përmendim këtu për te mos dale nga tema.

-d)Ky institucion gjithashtu përveç shkeljeve ligjore te tije ka mbajtur qëndrim shume negativ e\ose indiferent kundrejt problemeve te muslimaneve ne Shqipëri.

Shkurtimisht këto janë arsyet për te cilat ne nuk e njohim ketë institucion.

-5-Grindja nder fetare.

Kjo qe u trajtua me sipër e konkretisht ne piken 3 dhe 4 është grindja ndërfetare për te cilën ne akuzohemi.

Me ketë kuptim te mësipërm te grindjes ndërfetare qe përmendem ne jemi plotësisht dakord edhe pse ajo qe treguam nuk konsiderohet grindje, por e drejte për te zgjedhur.

Sot ne jetojmë ne kohen e lojërave te fjalëve ku e keqja behet e mire dhe e mira e keqe vetëm duke ndryshuar emërtimet.

-6-Drejtuar hoxhallarëve te Shqipërisë.

I drejtohemi hoxhallarëve te cilët shkruan dhe firmosen një deklarate te turpshme ne lidhje me çështjen tone. Pasi lexuam deklaratën konstatuam qe ne te ka disa shkelje te renda fetare edhe pse çuditërisht atë e kane lexuar dhe miratuar me shume se 60 hoxhallarë? Ne vijim po tregojmë disa prej këtyre çështjeve:

-A)Fjala e tyre qe thotë:

“Ne dënojmë çdo përpjekje për te sfiduar shtetin dhe ligjet e tij si veprim i papjekur dhe i pajustifikuar fetarisht ”

Përgjigje:O hoxhallarë, a nuk e shikoni se si shteti ka kaq vite qe sfidon Islamin duke burgosur muslimanet duke përzënë e mbyllur institucionet e tyre qofshin këto edhe shoqata bamirësie ndaj jetimeve?!

Pas gjithë kësaj sfide ju akoma dënoni çdo lloj zëri qe ngrihet për te refuzuar ketë padrejtësi.

O hoxhallarë! Ne jemi te sigurt se ju e dini qe laicizmi është e kundërta e Islamit dhe se ky shtet është laik, atëherë c`kuptim ka fjala juaj-“Ne dënojmë c`do përpjekje për te sfiduar ligjet laike”?! A nuk e dini ju se ligjet laike janë pjelle e mendjes njerëzore e se ato qe kur janë shpikur janë shpikur për te luftuar pushtetin e fesë. Ketë gjë e dine dhe priftërinjtë gjithashtu. Ju e dënoni atë qe ALLAHU e urdhëron ne Kuran.

ALLAHU I MADHERUAR ka thëne (Kuptimi i ajetit):”Ne kemi dërguar ne çdo popull profetë (qe tu thotë atyre)Adhuroni ALLAHUN dhe largohuni nga taguti. . . ”Sure Nahl, 36.

Ju e dini se tagut,nder te tjera quhet çdo kush qe gjykon me ligj tjetër përveç ligjit te ALLAHUT. Ketë e ka treguar Ibnul Kajjim e te tjerë. C`kuptim ka fjala juaj, qe mohim i tagutit qenka veprim i papjekur dhe i pa justifikuar fetarisht?! Profetët valle paskan qene te papjekur dhe jashtë fesë se vërtete, ndërsa ju qenkeni te pjekur e nuk bëni veprime te pajustifikuara fetarisht?! A nuk e keni lexuar ne Kuran historinë e Ibrahimit alejhi selam i cili i theu idhujt e popullit te tij dhe me ketë sfidoi parinë e popullit?!A ishte Ibrahimi alejhi selam mendjelehte dhe i pajustifikuar fetarisht për ketë veprim qe beri?!

Profeti Sal-ALLAHU alejhi ue selem ka thëne:

Xhihadi me i mire është fjala e drejte tek sundimtari mizor. Gjithashtu ka thëne:

“Dëshmori me i mire është ai qe thotë fjalën e drejte tek sundimtari mizor e ky i fundit e vret atë”.

Zbatimi i këtyre haditheve a konsiderohet papjekuri dhe veprim i pajustifikuar fetarisht?! O hoxhallarë, a nuk e dini ju valle se qiejt, toka e çka mes tyre janë te ALLAHUT?! A nuk e dini ju se ALLAHU ne pushtetin e TIJ nuk pranon te gjykohet me ligj tjetër përveç ligjit te TIJ?!

Ka thëne ALLAHU (kuptimi I ajetit):

“Gjykimi i takon vetëm ALLAHUT…” El-Enam,57 Jusuf 40, 67

“ATIJ i takon krijimi dhe urdhri…” EL-Araf,54

Mos mendoje askush se ALLAHU i ka lëne njerëzit ne anarshi e te mund te veprojnë te papërgjegjshëm çfarë te dëshirojnë e me pas mos te mbajnë përgjegjësi për atë qe veprojnë. Ka thëne ALLAHU ne Kuran(kuptimi i ajetit):”Ne nuk e krijuam qiellin dhe token kot, por ky është thjesht mendimi i atyre qe nuk besojnë, mjere për ata qe nuk besojnë prej zjarrit (Xhehenemit)”. Saad,27

O hoxhallarë! Ju i dini te gjitha këto argumente atëherë perse i dënoni ato?! Kini frike ALLAHUN dhe ditën e llogarisë! Nëse shteti është i pafe (laik) edhe ju te tille doni te bëheni (laike)?

-B) Fjala e tyre:” Ata njerëz te cilët kane shkuar atje duke përligjur ketë veprim janë treguar kokëforte, nuk na kane dëgjuar” .

Përgjigje: Ku “atje”, a keni frike ta përmendeni fjalën Siri thjeshte dhe si fjale?! Çfarë do ti thoni ALLAHUT te MADHERUAR kur t’u pyesë për vëllezërit, motrat muslimane dhe fëmijët te cilët masakrohen e theren padrejtësisht, a mendoni se nuk do te pyeteni për ta.

ALLAHU I MADHERUAR thotë (kuptimi i ajetit):”Çekni ju qe nuk luftoni ne rruge te ALLAHUT dhe për shpëtimin e te shtypurve për meshkujt e pafuqishëm, grat e fëmijët, te cilët thërrasin:-O ZOTI ynë,nxirrna nga ky qytet banoret e te cilit janë keqbërës”. Surja En-Nisa 75.

Ju e dini shume mire se lufta për vetëmbrojtje te gjithë dijetaret e Islamit është detyre. Argumentet fetare për ketë janë te shumta. Me ketë fjale qe thoni a doni te thoni se është haram te ndihmosh muslimanet e pafajshëm?! Po qe se nuk keni frik ALLAHUN , ndjenja humane dhe keqardhje a nuk keni ndaj atyre njerëzve?! Ne deklaratën tuaj ne nuk pame asnjë argument fetare, as ajete, as hadithe, por fjalë boshe dhe ofendime me përjashtim te emrit te ALLAHUT qe keni përmendur ne fillim,a deri ne ketë nivel keni mbërritur?! A ju jeni ata qe do i sillni harmoni shoqërisë kur kjo është gjuha juaj me vëllezërit tuaj?!

-C) Fjala e tyre:”Çdo njeri meriton te trajtohet me dinjitet ne pavarësi te veprës penale qe mund te ketë kryer për te cilën duhet te përgjigjet para ligjit”.

Përgjigje:Nuk e duam “avokatinë”tuaj,na mjafton vetëm ALLAHU,AI është me i miri mbështetës. Kishim shpresuar qe ju te heshtnit e ta mbanit te keqen tuaj brenda vete vetëve tuaja,por ju këmbëngulet qe te keqen tuaj ta nxirrnit ne letër e ta shohë e gjithë bota. O hoxhallarë,a duhet sipas mendimit tuaj qe ne te japim llogari para ligjeve qe luftojnë Islamin dhe muslimanet?!Kjo nuk ka nevoje për koment.

Nder te tjera na beri përshtypje qe ju e konsideroni si vlere te muslimaneve luftën për ngritjen e shtetit laik?A e keni kuptuar çfarë është Islami?!Ne shohim qe ju po tregoheni te mire e te sjellshëm me armiqtë e Islamit,me krishterët e me te gjithë te tjerët. Atëherë ne konsideroni dhe ne nivelin e tyre te paktën qe te kemi fatin te dëgjojmë prej jush ndonjë fjale te mire e jo ofendime si ato qe keni përmendur ne deklaratën tuaj.

ALLAHU ju udhëzoftë o hoxhallarë ne udhën e drejte!

Kini frike ALLAHUN e pendohuni para se te jete vone për ju. Këto ishin disa vërejtje ndaj deklaratës suaj,edhe pse ne te kishte edhe vërejtje te tjera.

-7-Drejtuar muslimaneve te sinqerte.

O muslimane!Ne te gjithë jemi ne sprove ne te cilën kemi nevoje për shume durim,sinqeritet me ALLAHUN dhe devotshmëri. Ne këshillojmë vetët tona se pari,pastaj edhe juve qe te bëni durim.

Profeti ynë alejhi selatu ue selam ka thëne:”ALLAHU kur e do një person e sprovon,kush kënaqet për te është kënaqësia e ALLAHUT dhe kush zemërohet,mbi te do te bjere zemërimi i ALLAHUT”.

Duhet te jemi te sigurte qe kjo rruge është rruga e Xhennetit. Ajo nuk Është e shtruar me lule,por me sprova me qellim qe ne fund te mbeten vetëm ata qe e meritojnë atë. Ka thëne ALLAHU I LARTESUAR ne Kuran(kuptimi i ajetit):”A menduat se do te hyni ne xhenet pa i pare ALLAHU ata qe luftuan nder ju,dhe pa i pare ata qe duruan”. Ali Imran,142

Imam Maliku ka thëne:”Nuk ka hajer tek ai njeri qe nuk sprovohet për shkak te kësaj feje”. E kane pyetur një dijetar:”A nuk je lodhur nga sprovat?”-tha:”Sikur te mos ishin sprovat do te dyshoja ne vërtetësinë e kësaj rruge qe po ndjek”.

Duhet devotshmëri,durim dhe sinqeritet. Nëse i arrijmë këto te terja,atëherë çdo te mire e presim nga ALLAHU I MADHERISHEM.

Lusim ALLAHUN E MADHERUAR te na dhuroje sinqeritet,durim,devotshmëri e te na beje te qëndrueshëm ne rrugën e vërtete derisa te takojmë ATE. Amin!

ALLAHU ka thëne ne Kuran(kuptimi i ajetit):”Kur besimtaret panë grupet(e armiqve te grumbulluar kundër tyre)thane:Kjo është ajo qe na ka premtuar ALLAHU dhe i dërguari i TIJ(d. m. th qe do sprovoheni). ALLAHU the te vërtetën dhe i dërguari i TIJ gjithashtu. Kjo ua shtoi edhe me shume imanin dhe dorëzimin:Ka prej besimtareve burra qe u treguan te vërtete ne besën qe i dhëne ALLAHUT,disa prej tyre vdiqën dhe disa prej tyre po presin po nuk ndryshuan kurrë”. El Ahzab,22-23

ALLAHU na befte prej tyre.

Krenaria i takon ALLAHUT,te dërguarit te TIJ dhe besimtareve,por munafikët nuk e dine.

Burgu 313 Tirane,10. 04. 2014

Nënshkruesit e kësaj deklarate.

Foto: ‎بسم الله الرحمن الرحيم
Deklatate dhe sqarim nga ana fetare i vellezerve te burgosur.
Falenderimi  i takon  vetem  ALLAHUT vetem ATE falenderojme ,prej TIJ kerkojme ndihme dhe falje,i kerkojme ATIJ te na mbroje nga te keqijat e vetveteve tona dhe veprave tona te keqija.Ate qe e udhezon ALLAHU nuk ka kush e humb dhe ate qe e humb ALLAHU nuk ka kush e udhezon.Deshmoj se askush nuk meriton te adhurohet pervec ALLAHUT dhe Muhammedi eshte rob dhe i derguari i TIJ.Fjala me e vertete eshte fjala e ALLAHUT dhe udhezimi I Muhamedit.Veprat me te keqija jane veprat e shpikura.Cdo shpikje konsiderohet bidat dhe cdo bidat eshte humbje dhe cdo humbje te con ne zjarr.
ALLAHU I MADHERUAR ka thene ne Kur`an (kuptimi I ajetit):
“Shpalle  ate qe te urdherohet dhe largohu nga mushriket”-Sure El Hixher,94
Gjithashtu ka thene(kuptimi i ajetit):“Kujto kur ALLAHU i mori besen atyre qe u dha dijenine e librit do t`ua sqaroni ate njerezve dhe nuk do ta fshihni”-Ali Imran,187
Duke u nisur nga keto argumente qe permendem e te tjera te shumta si ato ne Kuran e ne sunnet e pame te domosdoshme te sqarojme qendrimin tone rreth ngjarjes se arrestit tone dhe disa ceshtjeve te cilat duhet te jene te qarta per cdo kend qe eshte i interesuar.
1-Ne nuk jemi arrestuar per ndonje krim apo per ndonje veper te ulet,perkundrasi ne jemi arrestuar per arsye se duam ta zbatojme Kuranin ashtu sic eshte,sic e ka zbritur ALLAHU I MADHERUAR rreth 1400 vjet me pare.Kjo eshte pikerisht ajo qe I shqeteson armiqte e Islamit e te Kuranit,prandaj moren kundrejt nesh kete mase agresive .Kjo lufte kunder Islamit nuk filloi sot,ajo ka egzistuar nder kohera qe kur ALLAHU I MADHERUAR zbriti Kuranin madje cdo liber qellor.Kane dale armiqte per te varrosur te verteten,por e verteta nuk varroset,perkundrazi atehere kur ajo luftohet del dhe shpaloset edhe me e forte e me vezulluese,ndersa ata qe kundershtuan dhe e luftuan ate paten perfundim te keq ne kete bote dhe ne boten tjeter.Lexojeni Kuranin dhe shihni se cfare tregon ALLAHU per perfundimin e armiqve te fese se TIJ.
ALLAHU I MADHERUAR ka thene (kuptimi i ajetit):”Cdonjerin prej tyre e denuam per shkak te krimit te tij,disave u (derguam) gure (nga qielli),disa (i ndeshkuam)me britmen(e tmerrshme),disa i fundosem dhe disa i permbytem,ALLAHU nuk u beri padrejtesi por ata i bene padrejtesi veteve te tyre”-EL Ankebut,40.
Shteti shqiptar e ka treguar qarte me arrestimin tone armiqesine qe kane kunder Islamit sikurse e ka treguar edhe me pare me arrestimin dhe perzenien e te gjithe arabeve nga Shqiperia me justifikimin se po luftojne terrorizmin sot apo fondamentalizmin dje.
Ky veprim i shtetit tregon se po ecin ne hapat e regjimit te E.Hoxhes icili e luftoi fene qe ne diten e pare te ardhjes se tij ne pushtet dhe mberriti kulmin e kesaj lufte 23 vjet me pas,kohe ne te cilen u shpall ndalimi i fese ne menyre totale ne gjithe vendin.Shteti i sotem gjithashtu e ka luftuar fene Islame qe ne fillimet e tij ,per te mberritur kulmin e kesaj lufte pas 23 vjetesh gjithashtu sipas hapave te komunisteve por me disa dallime te rendesishme.
-a)Komunistet luftuan te gjitha fete, ndersa keta te sotmit luften e kane drejtuar vetem kunder Islamit. Fakt per kete eshte se ne nuk kemi pare gjate ketyre 23 viteve te burgoset ndonje prift apo praktikant te fese se krishtere per hire te fese qe ai ka propoganduar.nderkohe kemi pare shume raste arrestimesh ne rradhet e muslimaneve ne kohe te ndryshme per te arritur kulmin e vete tani ,pikerisht pas 23 vjetesh”rastesisht”me arrestin tone i cili e ka futur shtetin shqiptar ne nje etape te re te luftes kunder Islamit.
-b)Komunistet e kane luftuar haptazi fene,ndersa tani keta nuk guxojne ta shpallin haptazi se kjo qe po bejne eshte lufte kunder Islamit,ndersa e kane mbuluar me petkun e luftes kunder terrorizmit.Komunistet e prene pemen e fese plotesisht,kurse keta sot i prene rrenjet dhe deget duke lene nje trung pa jete per ti hedhur hi syve mases se gjere ne menyre qe njerezit te mos kuptojne se kjo eshte lufte e hapur ndaj fese.Ky veprim i tyre eshte nje padrejtesi e madhe qe i behet fese se ALLAHUT dhe besimtareve,por duhet te dine se asnje sistem ne bote nuk ka fituar ne luften kunder Islamit.Shikoni komunizmin si perfundoi,qe u varros ndersa Islami u rikthye perseri.ALLAHU I MADHERUAR ka thene ne Kuran(kuptimi i ajetit):”Ata qe luftojne ALLAHUN dhe te derguarin e TIJ ata jane me te poshteruarit”
“E ka vendosurALLAHU do fitoj UNE dhe profetet e MI”sure Muxhadele 20,21
Te mos mendojne keta se me burgosjen tone Islami do zhduket perkundrazi kjo perplasje do te beje- me lejen e ALLAHUT-qe islami i vertete te ngrihet edhe me shume.Shejkhul Islam Ibn Tejmije ka thene:KurALLAHU deshiron te ngreje lart te verteten ben per te armiq(Mexhmuu el Fetawa)
-2-QENRIMI YNE KUNDREJT NGJARJEVE NE SIRI
Islami na meson se muslimane ne te gjithe boten jane vellezer.ALLAHU I MADHERUAR ka thene(kuptimi i ajetit):”S`ka dyshim se besimtaret jane vellezer...”sure el Huxhurat,10
Ka thene Muhamedi alejhi selam:Muslimani eshte vella i muslimanit, nuk e le ate ne balte dhe as nuk e dorezon tek armiku.”
Duke ndjekur lajmet e sirise ne pame se atje muslimanet po vriteshin padrejtesisht,motrat tona po perdhunoheshin dhe femijet e tyre po thereshin e masakroheshin pa meshire.E gjitha kjo behej para syve te gjithe botes dhe askush nuk levizte vendit per te kryer nje akt human ne ndihme te popullit te pafajshem sirian.Ne smund te qendronim ne rolin e spektatorit, kete gje nuk na e lejon feja islame dhe ndergjegja jone.Per kete arsye u perpoqem te japim kontributin tone modest ndaj popullit sirian,gjithsecilisipas mundesise qe pati.Kur muslimanet u mblodhen ne Siri nga mbare bota per ti ardhur ne ndihme popullit te martirizuar sirian atehere bota u kujtua per ceshtjen e sirise.Kjo jo nga meshira per popullin sirian por nga frika se muslimanet pas kesaj lufte do te mund te vendosnin ligjin islam ne pushtet.Per kete arsye futen mercenaret e tyre qe te krijonin trazira te brendshme ne siri me qellim asgjesimin e projektit islam, sic kane vepruar edhe ne vende te tjera.Ky pra eshte “terrorizmi”per te cilin na akuzon shteti shqiptar.Nese ndihma ndaj njerezve te pafajshem,burra,gra,pleq e femije na qenka “terrorizem”atehere ne i pranojme keto akuza me krenari.Ky eshte edhe nje prej synimeve te xhihadit,pra ndihma ndaj njerezve te pafajshem te cileve u behet padrejtesi per shkak se jane muslimane.Nese sirianet do te kishin qene te krishtere ,bota do te kishte nderhyre per ti ndihmuar,madje edhe shteti shqiptar.Nese dikush do te shkonte per te luftuar vullnetarisht ne ndihme te tyre shteti nuk do te merrte masa kunder tyre.Keshtu qe kjo eshte lufte e hapur kunder islamit ne tere boten.
Te gjithe shtetet duan qe muslimanet te qendrojne duarkryq,spektatore kur masakrohen,theren dhe perdhunohen muslimanet.Me lejen e ALLAHUT kjo nuk do te ndodhe.Islami do te triumfoje shume shpejt me lejen e ALLAHUT,atehere kane per tu gezuar besimtaret dhe le te gjejne “vrima” ku te futen te gjithe ata qe e kane luftuar Islamin e nuk jane penduar ne kohen e duhur.
-5-Qendrimi yne kundrejt harmonise nderfetare.
Harmonia nderfetare eshte nje prej kurtheve me te medha perendimore per shkaterrimin e Islamit.Qellimi i kesaj thirrjeje eshte qe feja Islame te shkrihet me fete e tjera e te krijohet nje fe e perbashket.Kete teori Islami e refuzon totalisht.Kete gje e gjeni te sqaruar tek libri:”Asgjesimi i teorise se perzjerjes se fese Islame me fete e tjera”.
Te krishteret dhe cifutet (hebrenjte) ne shtetin islam kane te drejtat e tyre te cilat tregohen qarte ne Kuran dhe ne hadithe te sakta.Atyre ne shtetin islam u sigurohet jeta,nderi,pasuria dhe liria e ushtrimit te fese se tyre brenda nje marrveshjeje qe neshkruan shteti islam me ta.Keshtu qe muslimanet kurre nuk kane qene dhe nuk jene treguar mizore me te krishteret dhe cifutet,ndersa e kunderta ka ndodhur dhe vazhdon te ndodhe sot e kesaj dite.Islami refuzon cdo kurth krishtero-cifut qe synon te rrenoje Islamin ne emer te harmonise dhe dialogut nderfetar.
-4-Qendrimi yne kundrejt institucionit te “Komunitetit Musliman Shqiptar”(KMSH).
Islami eshte fe qe pranohet me bindje dhe jo verberisht.Ne e kemi pranuar Islamin me bindjen tone se kjo eshte feja e vertete dhe kemi besuar Kuranin dhe profetin Muhamed alejhi selam.Per keto bindje qe kemi formuar nuk na ka detyruar njeri,sikurse nese nuk do ta pranonim ,nuk do te na ndalonte njeri.Pra,Islamin e kemi zgjedhur vullnetarisht e per kete arsye nuk ka te drejte askush te na detyroje qe ne ta institucionalizojme besimin tone sikurse ne te kundert nese nuk do ta pranonim kete fe,nuk do njihnim institucion per te.Keshtu qe ne nuk e njohim KMSH-ne i cili as nuk na perfaqson per arsyet e meposhteme:
-a) Islami nuk eshte prone e ketij institucioni,por eshte feja e ALLAHUT,prandaj asnje musliman qe e pranon fene islame nuk e ka detyre te njohe kete institucion.
Ky institucion eshte thjeshte pronare I disa xhamive qe I ka ndertuar vete apo ja kan dhuruar ku ka vendosur punonjesit e tij.
Muslimanet te cilet frekuentojne keto xhami nuk jane punonjes te keti institucioni, prandaj ata kane te drejte te frekuentojne keto xhami ose te falen ne ambiente te tjera te lejuara sipas rregullave te Islamit.
-b)KMSH-ja historikisht nuk eshte vendosur dhe as zgjedhur me pelqimin e te gjithe besimtareve por eshte vetezgjedhur dhe vetevendosur ne krye te tyre.
Pra, ne nuk mund te njohim nje institucion te cilin e zgjedh dikush tjeter. Ate le ta njohe ai qe e zgjedh .
-c)Ky institucion ka shkelur shume ligje te fese Islame Kuranit dhe sunetit profetik te cilen nuk mund ti permendim ketu per te mos dale nga tema.
-d)Ky institucion gjithashtu pervec shkeljeve ligjore te tije ka mbajtur qendrim shume negativ e\ose indiferent kundrejt problemeve te muslimaneve ne Shqiperi.
Shkurtimisht keto jane arsyet per te cilat ne nuk e njohim kete institucion. 
-5-Grindja nder fetare.
Kjo qe u trajtua me siper e konkretisht ne piken 3 dhe 4 eshte grindja nderfetare per te cilen ne akuzohemi.
Me kete kuptim te mesiperm te grindjes nderfetare qe permendem ne jemi plotesisht ndakort edhe pse ajo qe treguam nuk konsiderohet grindje, por e drejte per te zgjedhur.
Sot ne jetojme ne kohen e lojrave te fjaleve ku e keqja behet e mire dhe e mira e keqe vetem duke ndryshuar emertimet.
-6-Drejtuar hoxhallareve te Shqiperise.
I drejtohemi hoxhallareve te cilet shkruan dhe firmosen nje deklarate te turpshme ne lidhje me ceshtjen tone.Pasi lexuam deklaraten konstatuam qe ne te ka disa shkelje te renda fetare edhe pse cuditerisht ate e kane lexuar dhe miratuar me shume se 60 hoxhallare? Ne vijim po tregojme disa prej ketyre ceshtjeve:
-A)Fjala e tyre qe thote:
“Ne denojme cdo perpjekje per te sfiduar shtetin dhe ligjet e tij si veprim i papjekur dhe i pajustifikuar fetarisht ”
Pergjigje:O hoxhallare, a nuk e shikoni se si shteti ka kaq vite qe sfidon Islamin duke burgosur muslimanet duke perzene e mbyllur institucionet e tyre qofshin keto edhe shoqata bamiresie ndaj jetimeve?!
Pas gjithe kesaj sfide ju akoma denoni cdo lloj zeri qe ngrihet per te refuzuar kete padrejtesi.
O hoxhallare! Ne jemi te sigurt se ju e dini qe laicizmi eshte e kunderta e Islamit dhe se ky shtet eshte laik, atehere c`kuptim ka fjala juaj-“Ne denojme c`do perpjekje per te sfiduar ligjet laike”?! A nuk e dini ju se ligjet laike jane pjelle e mendjes njerezore e se ato qe kur jane shpikur jane shpikur per te luftuar pushtetin e fese.Kete gje e dine dhe prifterinjte gjithashtu.Ju e denoni ate qe ALLAHU e urdheron ne Kuran.
ALLAHU I MADHERUAR ka thene (Kuptimi i ajetit):”Ne kemi derguar ne cdo popull profete (qe tu thote atyre)Adhuroni ALLAHUN dhe largohuni nga taguti...”Sure Nahl, 36.
Ju e dini se tagut,nder te tjera quhet cdo kush qe gjykon me ligj tjeter pervec ligjit te ALLAHUT. Kete e ka treguar Ibnul Kajjim e te tjere. C`kuptim ka fjala juaj qe mohim i tagutit qenka veprim i papjekur dhe i pa justifikuar fetarisht?! Profetet valle paskan qene te papjekur dhe jashte fese se vertete, ndersa ju qenkeni te pjekur e nuk beni veprime te pajustifikuara fetarisht?! A nuk e keni lexuar ne Kuran historine e Ibrahimit alejhi selam i cili i theu idhujt e popullit te tij dhe me kete sfidoi parine e popullit?!A ishte Ibrahimi alejhi selam mendjelehte dhe i pajustifikuar fetarisht per kete veprim qe beri?!
Profeti Sal-ALLAHU alejhi ue selem ka thene:
Xhihadi me i mire eshte fjala e drejte tek sundimtari mizor.Gjithashtu ka thene:
“Deshmori me i mire eshte ai qe thote fjalen e drejte tek sundimtari mizor e ky i fundit e vret ate”.
Zbatimi i ketyre haditheve a konsiderohet papjekuri dhe veprim i pajustifikuar fetarisht?! O hoxhallare, a nuk e dini ju valle se qiejte, toka e cka mes tyre jane te ALLAHUT?! A nuk e dini ju se ALLAHU ne pushtetin e TIJ nuk pranon te gjykohet me ligj tjeter pervec ligjit te TIJ?!
 Ka thene ALLAHU (kuptimi I ajetit):
“Gjykimi i takon vetem ALLAHUT…” El-Enam,57 Jusuf 40, 67
“ATIJ i takon krijimi dhe urdheri…” EL-Araf,54
Mos mendoje askush se ALLAHU i ka lene njerezit ne anarshi e te mund te veprojne te papergjegjshem cfar te deshirojne e me pas mos te mbajne pergjegjesi per ate qe veprojne. Ka thene ALLAHU ne Kuran(kuptimi i ajetit):”Ne nuk e krijuam qiellin dhe token kot, por ky eshte thjesht mendimi i atyre qe nuk besojne, mjere per ata qe nuk besojne prej zjarrit (Xhehenemit)”. Saad,27
O hoxhallare! Ju i dini te gjitha keto argumente atehere perse i denoni ato?! Kini frike ALLAHUN dhe diten e llogarise! Nese shteti eshte i pafe (laik) edhe ju te tille doni te beheni (laike)? 
-B) Fjala e tyre:” Ata njerez te cilet kane shkuar atje duke perligjur kete veprim jane treguar kokeforte, nuk na kane degjuar” .
Pergjigje: Ku “atje”, a keni frike ta permendeni fjalen Siri thjeshte dhe si fjale?! Cfare do ti thoni ALLAHUT te MADHERUAR kur tju pyese per vellezerit, motrat muslimane dhe femijet te cilet masakrohen e theren padrejtesisht, a mendoni se nuk do te pyeteni per ta.
ALLAHU I MADHERUAR thote (kuptimi i ajetit):”Ckeni ju qe nuk luftoni ne rruge te ALLAHUT dhe per shpetimin e te shtypurve per meshkujt e pafuqishem, grat e femijet, te cilet therrasin:-O ZOTI yne,nxirrna nga ky qytet banoret e te cilit jane keqberes”. Surja En-Nisa 75.
Ju e dini shume mire se lufta per vetembrojtje te te gjithe dijetaret e Islamit eshte detyre. Argumentet fetare per kete jane te shumta. Me kete fjale qe thoni a doni te thoni se eshte haram te ndihmosh muslimanet e pafajshem?! Po qe se nuk keni frik ALLAHUN , ndjenja humane dhe keqardhje a nuk keni ndaj atyre njerezve?! Ne deklaraten tuaj ne nuk pame asnje argument fetare, as ajete, as hadithe, por fjal boshe dhe ofendime me perjashtim te emrit te ALLAHUT qe keni permendur ne fillim,a deri ne kete nivel keni mberritur?! A ju jeni ata qe do i sillni harmoni shoqerise kur kjo eshte gjuha juaj me vellezerit tuaj?!
-C) Fjala e tyre:”Cdo njeri meriton te trajtohet me dinjitet ne pavaresi te vepres penale qe mund te kete kryer per te cilen duhet te pergjigjet para ligjit”.
Pergjigje:Nuk e duam “avokatine”tuaj,na mjafton vetem ALLAHU,AI eshte me i miri mbeshtetes.Kishim shpresuar qe ju te heshtnit e ta mbanit te keqen tuaj brenda vetveteve tuaja,por ju kembengulet qe te keqen tuaj ta nxirrnit ne leter e ta shohe e gjithe bota.O hoxhallare,a duhet sipas mendimit tuaj qe ne te japim llogari para ligjeve qe luftojne Islamin dhe muslimanet?!Kjo nuk ka nevoje per koment.
Nder te tjera na beri pershtypje qe ju e konsideroni si vlere te muslimaneve luften per ngritjen e shtetit laik?A e keni kuptuar cfar eshte Islami?!Ne shohim qe ju po tregoheni te mire e te sjellshem me armiqte e Islamit,me krishteret e me te gjithe te tjeret.Atehere ne konsideroni dhe ne ne nivelin e tyre te pakten qe te kemi fatin te degjojme prej jush ndonje fjale te mire e jo ofendime si ato qe keni permendur ne deklaraten tuaj.
ALLAHU ju udhezofte o hoxhallare ne udhen e drejte!
Kini frike ALLAHUN e pendohuni para se te jete vone per ju.Keto ishin disa verejtje ndaj deklarates suaj,edhe pse ne te kishte edhe verejtje te tjera.
-7-Drejtuar muslimaneve te sinqerte.
O muslimane!Ne te gjithe jemi ne sprove ne te cilen kemi nevoje per shume durim,sinqeritet me ALLAHUN dhe devotshmeri.Ne keshillojme vetet tona se pari,pastaj edhe juve qe te beni durim.
Profeti yne alejhi selatu ue selam ka thene:”ALLAHU kur e do nje person e sprovon,kush kenaqet per te eshte kenaqsia e ALLAHUT dhe kush zemerohet,mbi te do te bjere zemerimi i ALLAHUT”.
Duhet te jemi te sigurte qe kjo rruge eshte rruga e Xhennetit.Ajo nuk Eshte e shtruar me lule,por me sprova me qellim qe ne fund te mbeten vetem ata qe e meritojne ate.Ka thene ALLAHU I LARTESUAR ne Kuran(kuptimi i ajetit):”A menduat se do te hyni ne xhenet pa i pare ALLAHU ata qe luftuan nder ju,dhe pa i pare ata qe duruan”.Ali Imran,142
Imam Maliku ka thene:”Nuk ka hajer tek ai njeri qe nuk sprovohet per shkak te kesaj feje”.E kane pyetur nje dijetar:”A nuk je lodhur nga sprovat?”-tha:”Sikur te mos ishin sprovat do te dyshoja ne vertetesine e kesaj rruge qe po ndjek”.
Duhet devotshmeri,durim dhe sinqeritet.Nese i arrijme keto te treja,atehere cdo te mire e presim nga ALLAHU I MADHERISHEM.
Lusim ALLAHUN E MADHERUAR te na dhuroje sinqiritet,durim,devotshmeri e te na beje te qendrueshem ne rrugen e vertete derisa te takojme ATE.Amin!
ALLAHU ka thene ne Kuran(kuptimi i ajetit):”Kur besimtaret pane grupet(e armiqve te grumbulluar kunder tyre)thane:Kjo eshte ajo qe na ka premtuar ALLAHU dhei derguari i TIJ(d.m.th qe do sprovoheni).ALLAHU the te verteten dhe i derguari i TIJ gjithashtu.Kjo ua shtoi edhe me shume imanin dhe dorezimin:Ka prej besimtareve burra qe u treguan te vertete ne besen qe i dhane ALLAHUT,disa prej tyre vdiqen dhe disa prej tyre po presin po nuk ndryshuan kurre”.El Ahzab,22-23
ALLAHU na befte prej tyre.
Krenaria i takon ALLAHUT,te derguarit te TIJ dhe besimtareve,por munafiket nuk e dine.
Burgu 313                                                Tirane,10.04.2014
Nenshkruesit e kesaj deklarate.       
Abdurrahim  Balla
Bujar  Hysa
Orion (Enes) Reci
Jusuf (Edmond) Balla
Ismail (Astrit) Tola
Verdi  Morava
Fadil  Muslimani
Zeqir  Imeri‎

Abdurrahim Balla

Bujar Hysa

Orion (Enes) Reçi

Jusuf (Edmond) Balla

Ismail (Astrit) Tola

Verdi Morava

Fadil Muslimani

Zeqir Imeri.